Bănci și Asigurări

Utilizare alternativa a POS-urilor de la BRD: plata facturilor la utilitati

20.04.2005, 17:54 773

BRD Groupe Societe Generale va implementa un nou serviciu prin care va permite clientilor sa plateasca facturile la furnizorii de utilitati cu cardul prin intermediul POS-urilor instalate la comerciantii acceptanti.

"In prima faza vor putea sa fie platite facturile RomTelecom prin reteaua de farmacii Sensiblu. In prezent suntem in negocieri si cu alti furnizori de utilitati si speram sa ajungem ca toti comerciantii care au instalate POS-uri de la BRD sa accepte astfel de tranzactii", a declarat Patrick Gelin, presedintele bancii.

El a precizat ca serviciul este primul de acest tip din Romania. Functionarea serviciului a fost testata cu succes in cinci locatii din capitala, urmand ca sistemul sa fie extins la nivelul intregii retele. In viitorul apropiat serviciul va fi disponibil si la unele retele de supermarketuri, sustin oficialii bancii, la acest moment desfasurandu-se inca negocieri. Printre furnizorii care ar putea sa accepte plata facturilor prin acest serviciu se numara Connex, Orange si Electrica. Sistemul poate procesa orce factura care are cod de bare.

Comerciantii care accepta aceste tranzactii incaseaza un comision, care este suportat de furnizorul de utilitati, iar clientul nu plateste in plus pentru utilizarea acestui serviciu, a explicat Geo Bavro, director adjunct al directei de monetica si canale la distanta a BRD.

BRD-SocGen a lansat de asemenea recent un nou card de credit MasterCard Gold in euro, care permite accesul la o linie de credit cuprinsa intre 5.000 si 10.000 de euro.

"Speram ca acest nou produs sa fie bine primit de piata, dupa ce cardul MasterCard Gold in lei, lansat anul trecut, a fost foarte solicitat", a spus Bavro.

Banca a lansat de asemenea un card destinat clientilor cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, emis sub marca Cirrus, care permite numai retragerea de numerar de la ATM-uri. Totodata, BRD a completat portofoliul de produse destinate studentilor cu un card international ISIC (International Student Identity Card). Cardul dovedeste statutul de student in 113 tari si este sustinut de UNESCO, posesorii beneficiind de reduceri la peste 1.200 de comercianti.

Gelin a apreciat ca oferta bancii pe segmentul de retail este completa in acest moment, ramanand de perfectat aspectele care tin de calitatea serviciilor oferite. El considera ca diferentialul dintre dobanzile active si cele pasive nu va mai scadea semnificativ sub nivelul actual. Aceasta in conditiile in care diferentialul intre dobanzile active si cele pasive, pe medie, a scazut de la 8,7% la nivelul anului 2004 pana la 5,5% in luna februarie, potrivit datelor BNR.

BRD a lansat recent un credit pentru nevoi personale nenominalizate de valoare mare, intrand pe aceasta nisa nou-descoperita. Prin creditul Espresso Dublu banca acorda finantari de pana la 30.000 de euro, pe o perioada de maximum 12 ani. Drept garantie se solicita ipoteca asupra unui imobil.

Pe domeniul de economisire banca a lansat recent un depozit pe termen lung in valuta - pana la trei ani, cu dobanda progresiva si care permite depuneri in orice moment. BRD intentioneaza de asemenea sa lanseze un nou fond de investitii, mai flexibil, care va plasa disponibilitatile in actiuni si obligatiuni. liviu.chiru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO