Bănci și Asigurări

Urmează conferinţa ZF/NNDKP „Cum administrăm riscurile fiscale şi (macro) economice în 2020?“ - Cluj, 19 februarie. Care sunt taxele şi impozitele cel mai uşor de modificat dacă economia nu merge conform aşteptărilor?

Urmează conferinţa ZF/NNDKP „Cum administrăm...

Autor: Răzvan Botea

13.02.2020, 00:05 175

Guvernul mizează pe o creştere economică de 4,1% care să aducă veniturile programate pentru bugetul pe 2020. În aceeaşi vreme, cele mai optimiste prognoze de creştere economică pentru România din partea agenţiilor şi analiştilor se plasează în jurul valorii de 3,5%. Astfel, se pune întrebarea, în eventualitatea în care economia nu va merge conform aşteptărilor guvernului, care sunt taxele şi impozitele cel mai uşor de modificat?

Actualul guvern interimar Orban a promis în mai multe rânduri că în anul 2020 nu vor exista modificări în legislaţia fiscală care să dea peste cap bugetele companiilor, însă corecţiile pe filiera fiscală sunt reclamate de mai multe aspecte: deficitele de cont curent extern şi bugetar, dar şi o posibilă evoluţie economică sub aşteptările guvernului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO