Bănci și Asigurări

Unul din managerii de top ai BCR pleacă. Martin Skopek revine în funcţia de vicepreşedinte

Martin Skopek (Foto: Silviu Matei)

Martin Skopek (Foto: Silviu Matei)

Autor: Adrian Voicu

15.12.2011, 09:57 2559

Oana Petrescu, vicepreşedinte executiv Retail din iulie 2010 şi membru al Comitetului executiv al BCR din 2006, a decis să renunţe, cu începere de la 31 Martie 2012, la poziţia pe care o ocupă in prezent, informează banca într-un comunicat trimis ZF.

Petrescu va fi înlocuită în funcţie de Martin Skopek, membru al Comitetului executiv al Erste Group responsabil pentru segmentul retail. Martin Skopek a mai ocupat poziţia aceasta înainte de a fi promovat la conducerea de la Viena a Erste Group.

"Îi datorăm o mare parte a succesului nostru şi suntem deosebit de bucuroşi ca va continua şi ulterior să sprijine BCR din postura de consultant al echipei noastre" a declarat în comunicat Andreas Treichl, CEO al Erste Group.

"A demonstrat excepţionale calităţi de lider în exercitarea diverselor roluri in BCR. in calitate de colega in Comitetul executiv ea a dovedit, de asemenea, o excelentă capacitate de judecată precum şi talent tehnic şi managerial deosebit şi ne bucuram că vom beneficia pe mai departe de expertiza sa în sprijinul activităţii noastre. Ii dorim mult succes in cariera sa viitoare" a declarat Dominic Bruynseels, preşedinte executiv al BCR.

Numirea lui Martin Skopek va fi supusă aprobării Băncii Naţionale a României.

Martin Skopek, care a mai ocupat poziţia de membru al Comitetului executiv al BCR responsabil pentru retail, în perioada noiembrie 2006 - iunie 2010, contribuind la construirea activităţii de retail, va continua să coordoneze operaţiunile de retail la nivelul Erste Group şi îşi va păstra funcţia de preşedinte al consiliului de retail al Erste Group, asumându-şi totodată responsabilităţile si atribuţiile noii poziţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO