Bănci și Asigurări

UNSAR va fi iar singura asociatie a asiguratorilor

06.12.2004, 00:00 19

Industria asigurarilor este pe cale sa ramana din nou cu o singura asociatie de profil, dupa ce doua dintre cele mai mari societati, Omniasig si Asirom, au decis sa se reintoarca in Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR).
Cele doua companii, impreuna cu AIG Romania, faceau pana acum parte din Asociatia Profesionala a Asiguratorilor din Romania (APAR). Si AIG Romania studiaza posibilitatea de a se intoarce in UNSAR.
Cele trei companii au format APAR in februarie 2003, mai mult din orgoliu, dupa ce a au parasit UNSAR in diferite momente ca urmare a unor dezacorduri cu celelalte companii din asociatie.
"Conducerea Asirom a luat hotararea ca societatea sa redevina membru al UNSAR, avand in vedere importanta apartenentei Asirom la o organizatie profesional cu experienta pe piata asigur rilor din Romania", a spus ieri Fred Heath, directorul general al companiei.
Cristian Constantinescu, directorul general al Allianz-Tiriac si presedintele interimar al UNSAR, a anuntat saptamana trecuta ca Omniasig a depus cerere pentru (re)intrare in UNSAR.
Omniasig incepuse de fapt demersurile pentru revenirea in UNSAR si unificarea astfel a celor doua organizatii profesionale ale asiguratorilor de acum cateva luni.
Revenirea celor trei companii va dau un grad mai mare de reprezentativitate UNSAR si-i va facilita accesul in federatia europeana a asociatiilor asiguratorilor.
UNSAR, constituita in 1994, are acum 20 de membri care detin 65% din piata. Dupa intoarcerea celor trei societati, va avea peste 90%. sorin.pislaru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO