Bănci și Asigurări

UNSAR: Unul din doi români este îngrijorat de incendiile ce pot afecta locuinţele

UNSAR: Unul din doi români este îngrijorat de...

Autor: Mircea Nica

19.10.2021, 00:00 83

Incendiul rămâne pericolul cel mai des menţionat de către români când se referă la riscurile care pot afecta locuinţele, în proporţie de 56%, potrivit unui nou sondaj de opinie realizat de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare-Reasigurare din România (UNSAR) împreună cu Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES). În topul primelor 5 riscuri de care se tem românii urmează vijelia şi furtuna, cutremurul, furtul şi inundaţiile. Astfel, teama de furtună şi vijelie a crescut ca percepţie, de la 40% în 2020, la 53% în 2021. În acelaşi timp, riscul de cutremur a trecut pe poziţia 3, procentul fiind de 50%. Riscul de furt se află la o percepţie de 31% dintre români, inundaţiile, de asemenea, la 31%, exploziile la 27%, iar alunecările de teren la 18%.

„Românii sunt tot mai conştienţi de riscurile la care se expun şi vor să afle mai multe despre formele de protecţie financiară la care pot avea acces. Ne dorim ca toţi cei interesaţi să poată lua decizii informate privind protecţia oferită de poliţele de asigurare“, a transmis Adrian Marin, preşedintele UNSAR.

Sondajul ìPercepţia românilor faţă de asigurările de locuinţe“ a fost realizat de IRES, la solicitarea UNSAR, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional de 857 de respondenţi, proprietari, coproprietari sau persoane care intenţionează să achiziţioneze o locuinţă în următorii doi ani, cu vârste de peste 18 ani. Acesta a fost realizat în august 2021, utilizând metodă CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), şi are o eroare maximă tolerată de +/-3%.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO