Bănci și Asigurări

UNSAR: Primele cinci riscuri după daunele achitate de asigurători pe poliţele property au depăşit 140 mil. lei în 2020. Incendiile au cauzat cele mai mari pagube

Adrian Marin, preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare-Reasigurare din România (UNSAR)

Adrian Marin, preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare-Reasigurare din România (UNSAR)

Autor: Cristina Bellu

29.03.2021, 13:08 117

♦ Adrian Marin, preşedintele UNSAR: Un plan de asigurări potrivit specificului fiecărei afaceri poate face diferenţa între continuarea businessului şi faliment.

Adrian Marin, preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare-Reasigurare din România (UNSAR), consideră că un plan de asigurări potrivit specificului fiecărui business este esenţial în continuarea activităţii unei companii, în momentul producerii unui risc asigurat.

“Existenţa unui plan de asigurări potrivit specificului fiecărui business poate face diferenţa între continuarea activităţii şi faliment, în momentul producerii unui risc asigurat”, spune Adrian Marin.

Primele cinci riscuri în funcţie de daunele achitate de asigurătorii membri UNSAR, pe poliţele de tip property, au cumulat anul trecut valori de peste 140 mil. lei

Dintre acestea, incendiul a cauzat cele mai mari pagube, asigurătorii plătind peste 90 de milioane lei către companiile afectate, arată datele UNSAR.

Pe locul secund s-au clasat exploziile, cu daune achitate de aproximativ 34 de milioane de lei, topul riscurilor care au generat cele mai mari daune fiind completat de riscurile legate de inundaţii, care au generat daune de 7,8 milioane lei, urmate de cele referitoare la furtună - daune de 4,4 milioane lei, şi de avariile accidentale, cu daune de 3,8 milioane lei.

Cea mai mare daună achitată anul trecut pe o poliţă de tip property ca urmare a producerii riscului de incendiu a fost de aproximativ 22 milioane lei, mai arată datele UNSAR.

Instituţia a iniţiat recent un demers prin care încearcă să evidenţieze importanţa asigurărilor pentru bunuri, răspunderi civile, inclusiv faţă de proprii angajaţi, a asigurărilor pentru riscuri financiare şi, nu în ultimul rând, a asigurărilor împotriva riscurilor cibernetice.

„Un mediu antreprenorial mai bine informat este cu siguranţă şi unul mai puternic şi mai rezilient în faţa riscurilor”, explică Alexandru Ciuncan, director general al UNSAR.

Iniţiativa UNSAR este realizată cu susţinerea ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiară şi este sprijinită de AAFBR – Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România, APAPR – Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România, APPA – Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor, ARIR – Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România, Asociaţia Brokerilor - Piaţa de capital, BVB – Bursa de Valori Bucureşti, CCIFER – Camera Franceză de Comerţ şi Industrie în România, CCIpR – Camera de Comerţ Italiană pentru România, FGA – Fondul de Garantare a Asiguraţilor, FSAB – Federaţia Sindicatelor din Asigurări şi Bănci, ISF – Institutul de Studii Financiare, PIAR – Patronatul Industriei Asigurărilor din România, PRBAR – Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare şi UNSICAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO