Bănci și Asigurări

UNSAR: Plafonarea tarifelor la RCA a făcut ca un şofer fără daune să plătească pentru asigurare cât un şofer cu daune. „Nu putem numi o piaţă stabilă o piaţă în care riscurile mari şi riscurile mici au acelaşi cost."

> Plafonarea tarifelor pentru poliţele auto obligatori (RCA) duce la dezechilibre majore în piaţă, iar în unele situaţii un şofer cu o conduită rutieră bună, deci fără daune, plăteşte pentru asigurare aproape cât un şofer cu istoric de daună, susţin companiile de asigurări membre ale asociaţiei profesionale (UNSAR).
 
„Nu putem numi o piaţă stabilă o piaţă în care riscurile mari şi riscurile mici au acelaşi cost. Plafonarea nu numai că nu reglemen­tea­ză piaţa, ci conduce la dezechilibre ope­ra­ţio­nale majore. În primul rând, efectele nu vor pu­tea fi analizate decât după o perioadă lungă, având în vedere specificul acestei afaceri“, au trans­mis reprezentanţii UNSAR.
 
Plafonarea tarifelor la RCA a intrat în vi­goare la jumătatea lunii noiembrie a anului tre­cut şi este valabilă până la 18 mai 2017. După această dată ar trebui să intre în vigoare un tarif de referinţă, ce urmează să fie stabilit de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Decizia de plafonare a tarifelor la RCA pentru toate categoriile de vehicule a venit ca soluţie la conflictul care a apărut între transportatori şi asigurători la finalul anului trecut. Firmele de transport au acuzat asigu­ră­torii că au majorat cu până la de trei ori tarifele la RCA după falimentul Astra Asigurări, pentru a-şi îngroşa profiturile.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.