LIVE: 15 MINUTE CU UN ANTREPRENOR – Ce planuri de dezvoltare are una dintre primele brutării artizanale din România
Bănci și Asigurări

UNSAR: Deductibilitatea abonamentelor medicale nu va creşte competiţia în piaţa asigurărilor de sănătate

Asigurările private de sănătate şi abo­namentele medicale oferite de operatorii de servicii medicale se adresează unor seg­men­te de clienţi diferite, astfel că deduc­ti­bilitatea fis­cală pentru abonamente în limita a 400 de euro pe an în cazul angajaţilor nu va du­ce la o competiţie mai ridicată pentru asigurători şi nu va avea un impact asupra vân­zărilor de poliţe, consideră Florentina Almăjanu, director executiv al asociaţiei asi­gurătorilor locali (UNSAR).

„Asigurările private de sănăta­te şi ofertele furni­zo­rilor privaţi de servicii medicale nu com­­­peti­ţionează. Nu este, deci, cazul să con­clu­­zionăm că facilităţile fiscale de care vor be­­neficia de acum înainte şi abo­na­mentele vor duce la competiţie mai ridicată pen­tru asi­gurările private de sănătate sau de impact la nivelul vânzărilor acestora din urmă. Sunt pieţe complementare, chiar inter­co­nectate“, a explicat Florentina Almăjanu.

Abonamentele medicale oferite de reţelele de clinici şi spitale private oferă acces la servicii de prevenţie, în timp ce asigurările private de sănătate acoperă pe lângă aceste servicii şi intervenţii chirurgicale şi spitalizare.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.