Bănci și Asigurări

UNSAR: Deductibilitatea abonamentelor medicale nu va creşte competiţia în piaţa asigurărilor de sănătate

UNSAR: Deductibilitatea abonamentelor medicale nu va...

Autor: Anelis Baciu

11.01.2017, 00:05 278

Asigurările private de sănătate şi abo­namentele medicale oferite de operatorii de servicii medicale se adresează unor seg­men­te de clienţi diferite, astfel că deduc­ti­bilitatea fis­cală pentru abonamente în limita a 400 de euro pe an în cazul angajaţilor nu va du­ce la o competiţie mai ridicată pentru asigurători şi nu va avea un impact asupra vân­zărilor de poliţe, consideră Florentina Almăjanu, director executiv al asociaţiei asi­gurătorilor locali (UNSAR).

„Asigurările private de sănăta­te şi ofertele furni­zo­rilor privaţi de servicii medicale nu com­­­peti­ţionează. Nu este, deci, cazul să con­clu­­zionăm că facilităţile fiscale de care vor be­­neficia de acum înainte şi abo­na­mentele vor duce la competiţie mai ridicată pen­tru asi­gurările private de sănătate sau de impact la nivelul vânzărilor acestora din urmă. Sunt pieţe complementare, chiar inter­co­nectate“, a explicat Florentina Almăjanu.

Abonamentele medicale oferite de reţelele de clinici şi spitale private oferă acces la servicii de prevenţie, în timp ce asigurările private de sănătate acoperă pe lângă aceste servicii şi intervenţii chirurgicale şi spitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO