Bănci și Asigurări

UNSAR: Dacă nu se schimbă nimic în zona de conduită în trafic, în infrastructură, nu ne putem aştepta la scăderi de preţuri la RCA

UNSAR: Dacă nu se schimbă nimic în zona de conduită...

Autor: Anelis Baciu, Cristina Bellu

16.03.2017, 00:05 217
Tarifele pentru poliţele auto obligatorii (RCA) nu vor scădea atât timp cât nu se vor lua mă­suri pentru îmbunătăţirea comportamentului în trafic al şoferilor, al infrastructurii şi acţiuni în sen­sul dimi­nuării frecvenţei daunelor provo­cate în străi­nătate de autotu­ris­mele asigu­rate local, a de­cla­rat Mă­dălin Roşu, respon­sabil asigu­rări auto în ca­drul asociaţiei pro­fe­sionale a asigură­torilor UNSAR.
 
„Dacă nu se schimbă nimic în zona de com­portament în tra­fic, în infrastructură, în frec­venţa dau­nelor care se produc în afara ţă­rii, nu ne putem aştepta la scă­deri de preţuri sau de costuri pe segmentul RCA“, a spus Mădălin Roşu.
 
Dezbaterile pe tema RCA s-au reluat din nou în Par­lament în condiţiile în care se apropie ter­me­nul de expirarea a plafonării tarifelor. Plafonarea ta­ri­fe­lor RCA a intrat în vigoare la 18 noiembrie 2016 şi ar urma să fie eliminată începând cu 19 mai anul acesta.
 
În această perioadă tariful maxim pen­tru o poliţă RCA încheiată de un transportator este de 7.534 lei, în timp ce în cazul persoanelor fizice ta­riful ma­xim se situează între 541 lei şi 3.087 lei, în funcţie de vârsta şoferului şi capa­ci­tatea ci­lin­drică a auto­vehiculului.
 
Autoritatea de Supra­ve­ghe­re Financiară (ASF) a pro­pus un set de acţiuni pen­tru tranziţia de la preţuri ad­ministrate la preţuri libere, printre aces­tea numărându-se stabilirea preţului de refe­rinţă, monitorizarea primelor efective pentru sec­toa­rele cele mai vulnerabile, introducerea con­cep­tului de client cu risc ridicat şi implementarea unor  măsuri specifice de protecţie a consumatorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO