Bănci și Asigurări

UNSAR: Circa 71% dintre şoferi ar fi deranjaţi dacă valoarea reparaţiei prin RCA ar fi mult mai mare decât reparaţia în regie proprie

UNSAR: Circa 71% dintre şoferi ar fi deranjaţi dacă...

Autor: Mircea Nica

11.02.2021, 11:00 671

94% dintre şoferi consideră că publicarea anuală, cu titlu informativ, de către o autoritate competentă a unor preţuri de referinţă pe piaţa de reparaţii auto, pentru a limita practicarea unor preţuri exagerate, ar fi benefică.

Circa 71% dintre şoferi ar fi deranjaţi dacă, în cazul unui accident de cir­cu­laţie, valoarea reparaţiei despăgu­bită de po­liţa de asigurare RCA a vinovatului ar fi cu mult mai mare decât costul ace­le­iaşi reparaţii efectuate fără asigurare, po­trivit unei cercetări socio­lo­gice realizate pentru Uniu­nea Naţională a Societăţilor de Asigurare-Reasigurare din România (UNSAR) de că­tre Institutul Român pen­tru Evaluare şi Strategie (IRES).

„Este important ca ro­mâ­nii să fie corect informaţi în ce­ea ce priveşte asigurările, mai ales în contextul în care in­tro­ducerea decontării di­rec­te obligatorii va marca o schim­­bare de paradigmă pen­tru şoferi. Sus­ţinem iniţiativele auto­ri­tă­ţilor şi pu­nem la dispoziţie expertiza noastră şi a mem­brilor noştri pen­tru a avea un cadru legislativ adecvat. În ace­laşi timp, vom continua să dezvoltăm noi campa­nii de informare a consu­ma­torilor cu pri­vire la asigurările auto, riscurile de acci­dent, prevenţia la volan şi nu numai“, au transmis reprezentaţii UNSAR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO