Bănci și Asigurări

UNSAR: Asiguraţii, inclusiv cei ai companiei City Insurance, pot folosi în continuare procedura amiabilă în cazul unui accident rutier din care nu au rezultat vătămări corporale

Asiguraţii, inclusiv cei ai companiei City Insurance, pot folosi în continuare procedura amiabilă în cazul unui accident rutier produs între două autovehicule din care nu au rezultat vătămări corporale, mai ales că procedura de soluţionare este aceeaşi atât în cazul constatării amiabile, cât şi pe baza unui proces verbal încheiat la Poliţie, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare-Reasigurare din România (UNSAR).

“UNSAR informează asiguraţii, inclusiv pe cei ai companiei CITY Insurance, care nu este membră a UNSAR, că pot folosi în continuare procedura amiabilă în cazul unui accident rutier produs numai între două autovehicule din care nu au rezultat vătămari corporale. Indiferent dacă accidentul este protocolat pe baza constatării amiabile sau a unui proces verbal încheiat la Poliţie, instrumentarea daunei este soluţionată în acelaşi mod. Drept urmare, reglementările legislative sunt aceleaşi pentru toţi”, susţin reprezentanţii asociaţiei.

Astfel, chiar şi în condiţiile actuale, în care poliţa RCA a şoferului vinovat ar putea să fi fost emisă de către City Insurance, care a rămas fără licenţă, instrumentarea daunelor pe baza formularului constatării amiabile de accident se realizează exact ca în cazul oricărei alte asigurări, iar dauna va fi soluţionată de Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA), conform reglementărilor în vigoare, au mai adăugat reprezentanţii UNSAR.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.