Bănci și Asigurări

UNITA creste din asigurari generale

13.11.2002, 00:00 19

Societatea de asigurare UNITA a incasat in primele noua luni ale anului un volum de prime brute reprezentand echivalentul a peste 12,4 milioane de euro (411 miliarde de lei). Primele brute subscrise insumeaza 14,5 milioane de euro.
Cresterea nominala a primelor incasate in lei a fost de 28,5% fata de nivelul incasarilor pe anul 2001. La inceputul acestui an UNITA avea o tinta de incasari din prime de circa 490 miliarde de lei.
Din totalul primelor incasate in perioada ianuarie-septembrie cea mai mare pondere o detin asigurarile generale, care au adus 10,3 milioane de euro, in timp ce primele de asigurari de viata au valorat 2,1 milioane de euro.
Asigurarile de viata au crescut mai incet decat asigurarile de viata, in conditiile in care primele incasate in lei insumau 71,5 miliarde la sfarsitul lunii septembrie, comparativ cu 75 de miliarde la nivelul anului trecut.
O pondere importanta in portofoliul UNITA o detin in continuare asigurarile obligatorii auto - RCA, care au adus incasari din prime pe noua luni de 4,6 milioane de euro, respectiv 154 miliarde de lei. De asemenea, incasarile din asigurari de tip Carte verde au avut o contributie de 1,2 milioane de dolari.
De aproape doi ani actionarul majoritar al UNITA este societatea Wiener Staedtische, lider pe piata austriaca a asigurarilor, care detine un pachet de 51% din actiuni, in urma unui aport de 6 milioane de marci germane.  
UNITA a preluat recent controlul societatii Agras, specializata in asigurari agricole.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO