Bănci și Asigurări

Unita are un buget de promovare de 700.000 de euro

06.05.2008, 19:12 13

Unita, companie de asigurari detinuta de Vienna Insurance Group, si-a bugetat pentru acest an cheltuieli cu promovarea de 700.000 de euro, cu 20% mai mari decat bugetul de publicitate din 2007.
"Publicitatea este importanta pentru orice companie care se adreseaza pietei de retail, intrucat obiectivul tuturor este ocuparea unui loc in mintea clientului potential, cu scopul de a influenta decizia de achizitie. Cu atat mai mult, in industria serviciilor in general si cea a serviciilor de asigurari in special, comunicarea prin publicitate este instrumentul principal prin care ne mentinem intre optiunile potentialilor clienti, intrucat asigurarile sunt produse imateriale", explica reprezentantii companiei.
Cea mai mare parte a bugetului de publicitate a Unita merge spre radio, despre care compania spune ca este cea mai eficienta forma de publicitate, alte canale de promovare preferate fiind panotajul si presa scrisa.
"Alocarea bugetului pe linii de business are in vedere structura portofoliului si obiectivele pe termen mediu si lung ale companiei, investind astfel atat in promovarea asigurarilor auto, cat si in promovarea celor de bunuri", au mai spus reprezentantii Unita.
Unita este unul dintre primii jucatori de pe piata locala a asigurarilor, cu prime brute subscrise de 138 de milioane de euro (460 de milioane de lei), in crestere cu 86% in euro fata de 2006. Afacerile companiei se bazeaza pe asigurari auto, care reprezinta 84% din portofoliu, din care 39% sunt asigurari de raspundere civila auto (RCA), iar 45% - polite Casco.
In 2007, asigurarile property au reprezentat 13% din afacerile companiei, ponderea fiind in scadere usoara fata de 2006, cand a fost de 15%. Unita a mers anul trecut pe pierdere, dupa ce si in 2006 a inregistrat un minus de 6 milioane de euro (21,4 milioane de lei).
Unita a fost scoasa recent la vanzare de actionarul majoritar, consultantii alesi de Vienna Insurance fiind banca internationala de investitii JPMorgan si casa de avocatura Schoenherr si Asociatii. Potrivit unor surse din piata, printre grupurile interesate de Unita se numara AXA (Franta), Munich Re (Germania), PPF (Cehia) si Zurich Financial Services (Elvetia). Ofertele angajante vor fi depuse la sfarsitul lunii mai.
Unita va deveni astfel a saptea companie de asigurari care isi schimba proprietarul in acest an, dupa Ardaf, RAI Asigurari, OTP Garancia, BCR Asigurari, BCR Asigurari de Viata si Asiban.
Cea mai mare tranzactie de pana acum a fost vanzarea Asiban pentru suma de 350 de milioane de euro catre grupul francez Groupama.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO