Bănci și Asigurări

Uniqa Asigurări şi Uniqa Asigurări de Viaţă raportează subscrieri cumulate de 78 mil. euro la nouă luni din 2021, plus 11,3%. Profitul net cumulat: 3,8 mil. euro, în creştere cu 18,7%

Paul Cazacu, CEO Uniqa Asigurări

Paul Cazacu, CEO Uniqa Asigurări

Autor: Cristina Bellu

23.11.2021, 11:03 90

Grupul austriac Uniqa, care deţine pe plan local o divizie de asigurări generale (Uniqa Asigurări) şi una de asigurări de viaţă (Uniqa Asigurări de Viaţă) a încheiat primele nouă luni din 2021 cu prime brute subscrise situate la nivelul de 78,2 milioane euro, conform IFRS, în creştere cu 11,3% faţă de rezultatul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce profitul net total a fost de 3,8 milioane euro, în creştere cu 18,7%.

Pe segmente de business Uniqa Asigurări a raportat, la finalul primelor nouă luni din 2021, o creştere de 9% pe segmentul de asigurări non-auto, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, înregistrând prime brute subscrise în valoare de 28,4 milioane euro pe acest segment, conform IFRS.

În acelaşi timp, Uniqa Asigurări de viaţă a încheiat trimestrul al treilea al anului 2021 cu un avans de 44% al vânzărilor pentru poliţele de asigurări de viaţă, faţă de acelaşi interval din 2020, volumul primelor brute subscrise pe acest segment ajungând la nivelul de 18,1 milioane euro, conform IFRS.

“Avem o direcţie strategică constantă, concentrându-ne pe dezvoltarea segmentelor de asigurari non-auto. Acest aspect este reflectat de rezultatele înregistrate de Uniqa la finalul primelor 9 luni ale acestui an, dar şi de actuala structură a portofoliului companiei, în cadrul căreia segmentele de asigurări non-auto câştigă tot mai mult teren, ajungând, în prezent, la o pondere de aproximativ 50%”, spune Paul Cazacu, CEO Uniqa Asigurări.

Datele companiei arată că asigurările de viaţă au continuat creşterea de două cifre procentuale în trimestrul trei din 2021, susţinută, în principal, de segmentul Bancassurance, înregistrând un avans de 44% în ceea ce priveşte volumul de vânzări, comparativ cu primele nouă luni din 2020.

“Ne bucurăm de o revenire susţinută a activităţii Uniqa în zona asigurărilor de viaţă. Am încheiat trimestrul al treilea din 2021 cu rezultate financiare care reflectă, în continuare, o creştere semnificativă, de două puncte procentuale, pe acest segment. Astfel, valorificăm tot mai hotărât potenţialul de dezvoltare al acestei linii de business”, adaugă Mihaela Stroia, CEO, Uniqa Asigurări de viaţă.

În ceea ce priveşte costurile administrative, UNIQA Asigurări si UNIQA Asigurări de viaţă au încheiat al treilea trimestru din 2021 cu un punct procentual sub nivelul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului anterior.

Top 3 al celor mai importante daune plătite de UNIQA în primele 9 luni din 2021 a totalizat despăgubiri în valoare de 4,8 milioane euro, acoperind riscurile de incendiu, avarii accidentale / pierdere de profit pentru activităţi din industriile de retail, bricolaj, energetică etc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO