Bănci și Asigurări

Uniqa Asigurări figurează cu profit în România în T1, însă cu pierderi în rapoartele de la Viena

În termeni de profitabilitate, Uniqa are un obiectiv de 4 milioane de lei, uşor mai mic decât rezultatul de anul trecut, care a fost de 4,3 milioane de lei.

În termeni de profitabilitate, Uniqa are un obiectiv de 4 milioane de lei, uşor mai mic decât rezultatul de anul trecut, care a fost de 4,3 milioane de lei.

Autor: Anelis Baciu

06.06.2016, 00:08 511

Circa 90% din businessul Uniqa vin din vânzarea de asigurări generale, care au crescut cu 30%.

Uniqa Asigurări, compania locală deţinută de cel mai mare asigurător austriac, a raportat un profit de 1,7 mil. lei din asigurări generale şi o pierdere de 1,06 mil. lei din poliţe de viaţă după primele trei luni ale anului, ceea ce înseamnă un rezultat financiar pozitiv de 640.000 de lei, conform datelor transmise de companie la solicitarea ZF.

Datele din România nu se potrivesc însă cu cele de la grup, unde asigurătorul din România figurează cu o pierdere agregată  în primul trimestru de 1,2 mil. euro, mai mică cu 1 mil. euro faţă de acelaşi interval din 2015.

Potrivit datelor prezentate la Viena, cele două divizii deţinute pe piaţa românească (asigurări generale şi de viaţă) au subscris prime brute în valoare de 28 mld. euro, echivalentul a 126 mld. lei, în creştere cu peste 30% faţă de primele trei luni din 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO