Bănci și Asigurări

UniCredit va creştere diversitatea membrilor din boardul său, prin numirea mai multor femei

UniCredit va creştere diversitatea membrilor din boardul...

Autor: Mircea Nica

08.03.2021, 00:00 202

UniCredit, a doua cea mai mare bancă din Italia, are în plan numirea mai multor femei ca membre ale boardului, inclusiv pe Dame Jayne-Anne Gadhia, fosta şefă a Virgin Money şi fondatoarea fintech-ului bancar Snoop, conform Reuters.

UniCredit a aprobat miercuri o listă de nominalizaţi pentru reînnoirea consiliului, spunând că doreşte să stimuleze diversitatea şi să se concentreze pe tehnologie şi durabilitate. Banca se află în plină schimbare a conducerii după ce directorul executiv Jean Pierre Mustier a renunţat la conducerea grupului Italian UniCredit luna trecută, urmând să fie înlocuit în aprilie de Andrea Orcel, fostul şef al investiţiilor bancare de la banca elveţiană UBS.

Pe lângă Gadhia, o figură proeminentă din industria financiară britanică, consiliul de conducere al UniCredit l-a prezentat şi pe noul director Jeffrey Hedberg, expert în domeniul telecomunicaţiilor, aflat în prezent la conducerea grupului de telefonie Wind Tre.

Noile înregistrări includ, de asemenea, directorul Allianz, Renate Wagner, şi Luca Molinari, care este responsabil cu serviciile financiare la firma de investiţii din Abu Dhabi, Mubadala, un investitor UniCredit.

UniCredit l-a ales deja pe noul său preşedinte, Pier Carlo Padoan, fost director executiv al Fondului Monetar Internaţional. Acţionarii se vor reuni pentru a numi noul consiliu al UniCredit în 15 aprilie. UniCredit a confirmat în roluri de directoare alte trei femei, respectiv academiciana Elena Carletti, fostul director inovaţie BBVA, Beatriz Lara Bartolome, şi fostul executiv S&P, Maria Pierdicchi.

Prezenţa de 45% a femeilor în noul board al UniCredit se potriveşte cu media din Franţa şi depăşeşte media de 34% din Marea Britanie şi media de 24% din Spania, conform Reuters.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO