Bănci și Asigurări

UniCredit separa managementul de supraveghetori

UniCredit separa managementul de supraveghetori

Dan Pascariu, presedintele Consiliului de Supraveghere

23.04.2008, 13:39 49

Daniela Rohan, director de resurse umane al UniCredit Tiriac Bank, a fost numita vicepresedinte executiv al bancii, devenind al saptelea membru al Directoratului executiv. In acelasi timp, in Consiliul de Supraveghere au intrat trei noi membri din partea grupului UniCredit, actionarul majoritar: Federico Ghizzoni, Carlo Vivaldi si Heinz Meidlinger. Noile numiri au avut loc in contextul in care AGA de pe 17 aprilie a aprobat introducerea sistemului corporatist dualist, cu Consiliu de Supraveghere si Directorat.
"Am vrut separarea neta intre membrii fostului Consiliu de Administratie si cei ai boardului executiv, preluand modelul de organizare al UniCredit. Consiliul de Supraveghere va avea atributii strict de supraveghere si control, fara nicio interferenta cu partea executiva a conducerii", a declarat Dan Pascariu, ales presedinte al Consiliului de Supraveghere. Anterior, 6 membri ai Consiliului de Administratie detineau si functii executive. Pascariu a precizat ca si desemnarea directorului de resurse umane ca vicepresedinte executiv a fost facuta tot dupa modelul actionarului majoritar, grupul UniCredit.
Rasvan Radu a fost reconfirmat in functia de CEO al UniCredit Tiriac Bank, fiind numit presedinte al Directoratului. Din directorat mai fac parte Zoltan Major, vicepresedinte pe retail, Melih Mengu, vicepresedinte pe corporate, Armin Huber, vicepresedinte responsabil cu managementul riscului, Stanislav Georgiev, vicepresedinte pe financiar, Darko Fijan, vicepresedinte pe operatiuni. Cat priveste componenta Consiliului de Supraveghere, omul de afaceri Ion Tiriac, actionar principal alaturi de UniCredit, este reprezentat de Anca Ioan, Peter Koob si Florian Kubinschi.
Sistemul corporatist dualist a mai fost aplicat pe piata bancara locala la BCR, inca inainte de preluarea controlului de catre Erste Bank (care are acelasi sistem) si la Raiffeisen, incepand de anul trecut.
La BCR, Consiliul de Supraveghere este condus de Andreas Treichl, CEO al Erste Bank, iar la Raiffeisen de Herbert Stepic, CEO al Raiffeisen International. BRD, al doilea jucator de pe piata, pastreaza modelul Societe Generale, Patrick Gelin, presedintele Consiliului de Administratie, fiind si presedinte executiv.
Pe langa schimbarea modelului de conducere, AGA de la UniCredit Tiriac a aprobat pe 17 aprilie propunerea managementului privind reinvestirea profitului de circa 79 de milioane de euro realizat pe 2007. AGA a votat renuntarea la dividende, in conditiile in care banca are un program de investitii ambitios, cu 70 de unitati noi deschise anul acesta si cu lansarea de noi produse care sa extinda segmentele de clienti de retail spre zona mediana a pietei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO