Bănci și Asigurări

UniCredit Leasing a finanţat bunuri de peste 95 mil. euro în T1 2016

UniCredit Leasing a finanţat bunuri de peste 95 mil....

Autor: Anelis Baciu

17.05.2016, 00:05 269
UniCredit Leasing, cea mai mare companie din piaţa de leasing, a finanţat în primul trimestru bunuri în valoare de 95,5 mil. euro (426 mil. lei), cu peste 30% peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, evoluţie susţinută de sectorul auto­vehi­culelor şi al autovehiculelor grele (ca­mioa­ne şi semiremorci).
 
Finanţările pentru achi­ziţia de auto­ve­hicule au ajuns la 26,3 mil. euro în primele trei luni, fiind în creştere cu 47% faţă de acelaşi interval din 2015, în timp ce fi­nan­ţările pentru vehicule comerciale grele au cumulat peste 30 mil. euro, adică un plus de circa 20%.
 
„Rezultatele UniCredit Lea­sing în primul trimestru din 2016 sunt peste aşteptări - această perioadă fiind cel mai bun tri­mestru de până acum din punct de ve­dere al valorii bunurilor finanţate. Lea­singul este un barometru bun al eco­no­miei: o dis­ponibilitate crescută pen­tru in­ves­tiţii este un indicator pentru o econo­mie ce se îndreaptă către o zonă suste­nabilă“, a decla­rat Mircea Cotiga, cel care a preluat în această lună funcţia de CEO al UniCredit Leasing de la Antoaneta Curteanu, care a fost promovată director al divi­ziei Corpo­rate Investment Banking în cadrul UniCre­dit Bulbank din Bulgaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO