Bănci și Asigurări

UniCredit îl numeşte pe Dan Bucşa în funcţia de economist-şef pentru Europa Centrală şi de Est

Dan Bucşa îl va înlocui pe Lubomir Mitov, care a demisionat din funcţie pentru a se muta în Washington DC. „Lubomir Mitov va continua să aibă un rol consultativ în relaţie cu UniCredit”, se arată în comkunicat.

În calitate de economist-şef pentru Europa Centrală şi de Est (ECE) al UniCredit, Dan Bucşa va fi responsabil pentru cercetarea macroeconomică a Grupului cu privire la regiunea ECE şi îşi va desfăşura activitatea la Londra. El îi va raporta lui Erik F. Nielsen, economist-şef al Grupului UniCredit.

Cu privire la această numire, Erik F. Nielsen a declarat: „Suntem convinşi că, odată cu promovarea lui Dan, vom continua să avem cea mai bună activitate de cercetare pentru regiunea ECE”.

În ultimii cinci ani, Dan Bucşa a lucrat ca Lead CEE Economist al UniCredit în Londra şi, înainte, în cadrul UniCredit Bank România. Înainte de a lucra în sectorul privat, a predat la Academia de Studii Economice din Bucureşti şi a lucrat în Departamentul de Modelare şi Prognoză macroeconomică al Băncii Naţionale a României, unde a fost implicat în elaborarea cadrului de prognoză pentru ţintirea inflaţiei. Deţine un doctorat în macroeconomie şi un masterat în finanţe de la Academia de Studii Economice din Bucureşti.

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, oferind bazei de 25 milioane de clienţi o reţea unică vest-, central- şi est-europeană. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Business Integrated Solutions.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.