Bănci și Asigurări

Unicredit, cel mai mare grup bancar italian, prezent şi în România, şi-a ales nou CEO: După un francez, a adus la conducere pe italianul Andrea Orcel, fostul şef al băncii de investiţii UBS

Unicredit, cel mai mare grup bancar italian, prezent şi...

Autor: Mircea Nica

27.01.2021, 14:23 447

Italianul în vârstă de 57 de ani, Andrea Orcel, fostul CEO al băncii de investiţii UBS, a fost ales de UniCredit pentru a ocupa poziţia de CEO, conform Financial Times.

După demisia neaşteptată a lui Jean Pierre Mustier în noiembrie 2020, Andrea Orcel a apărut ca liderul preferinţelor UniCredit pentru a prelua funcţia de CEO în cadrul băncii.

Andrea Orcel este unul dintre cei mai cunoscuţi bancheri din Europa, mai ales pentru implicarea în unele dintre cele mai mari înţelegeri de M&A (merger and acquisitions) ale continentului în ultimele două decenii.

Andrea Orcel are o relaţie strânsă cu banca italiană UniCredit, după ce a orchestrat fuziunea de 21 mld. de euro între Credito Italiano şi UniCredito în 1998 care a format grupul. UniCredit s-a mutat şi în calitate de client la UBS împreună cu Andrea Orcel când a trecut de la Merrill Lynch în 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO