Bănci și Asigurări

UniCredit Bank şi Allianz-Ţiriac s-au asociat pentru distribuţia de asigurări în România, după un acord încheiat în vară la nivel regional

UniCredit Bank şi Allianz-Ţiriac s-au asociat pentru...

Autor: Alina Botezatu

29.10.2018, 12:32 283

UniCredit Bank, a patra banca din România, în funcţie de active, şi Allianz-Ţiriac Asigurări, cel mai mare asigurator, la finele primului semestru, au anunţat, luni, că au semnat un parteneriat care vizează distribuţia de asigurări de viaţă şi asigurări generale, implementând un parteneriat regional.

Implementarea în România a acestui acord se bazează pe parteneriatul cadru dintre UniCredit şi Grupul Allianz la nivelul Europei Centrale şi de Est, care a fost anunţat la începutul lunii iunie.

Clienţii persoane fizice ai UniCredit Bank vor putea achiziţiona, prin intermediul băncii, asigurări de locuinţă, de sănătate şi alte tipuri de asigurări generale, precum şi asigurări de viaţă de tip exclusiv protecţie sau protecţie şi investiţie oferite de către Allianz-Ţiriac Asigurări. Cei doi parteneri au dezvoltat o asigurare pentru locuinţă, care completează achiziţia creditelor ipotecare, şi una de viaţă, pentru clienţii de cont curent în lei.

Allianz-Ţiriac devine astfel asiguratorul care oferă produse de asigurare clienţilor UniCredit Bank în sistem „one stop shop”, prin intermediul reţelei extinse de sucursale a băncii. Noile produse de asigurare vin în completarea produselor bancare oferite de UniCredit Bank.

UniCredit Bank a depăşit, anul trecut, Raiffeisen Bank, în Topul 10 al sistemului bancar local, trecând pe locul 4. Rezultatul l-a obţinut după ce UniCredit şi-a crescut cu 14,9% valoarea activelor, până la 37,54 de miliarde de lei, reprezentând 8,78% din piaţă.

Allianz-Ţiriac Asigurări a urcat pe primul loc în topul asigurătorilor, în primul semestru al acestui an, de pe locul 2 în aceeaşi perioadă a anului trecut, cu o cotă de piaţă de 13,6%, în creştere de 12,72%, reprezentând o valoare totală a primelor brute subscrise de 685,44 de milioane de lei, o creştere de 6,9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO