Bănci și Asigurări

UniCredit Bank a primit din partea Ministerului Finanţelor o suplimentare a plafonului de garantare a creditelor prin programul IMM Invest, cu 889 milioane lei, suma totală ajungând la peste 1,5 miliarde lei

UniCredit Bank a primit din partea Ministerului...

Autor: Roxana Rosu

22.09.2020, 16:56 84

UniCredit Bank a primit din partea Ministerului Finanţelor o suplimentare a plafonului de garantare a creditelor pentru întreprinderile mici şi mijlocii prin programul IMM Invest România, cu 889 milioane lei, suma totală ajungând la peste 1,5 miliarde lei.

Banca a folosit integral plafonul iniţial, de 680 milioane lei, până în acest moment, finanţările fiind orientate spre companii din zona de producţie, construcţii, agricultură, industria alimentară, IT, transporturi, precum şi din alte domenii.

“Ne bucurăm că am reuşit să alocăm primul plafon din programul IMM Invest şi că am oferit întreprinderilor mici şi mijlocii care s-au îndreptat către UniCredit Bank posibilitatea de a-şi asigura capitalul de lucru şi de investiţii. Astfel, într-o perioadă plină de provocări, am venit în întâmpinarea clienţilor noştri IMM cu un flux de analiză şi aprobare rapid, eficient şi fluid. Posibilitatea de a accesa credite care beneficiază de scheme de garantare în care statul este partener reprezintă o gură de oxigen pentru activitatea companiilor. Suplimentarea plafonului de garantare primită prin intermediul programului IMM Invest ne permite să extindem suportul pentru acestea şi să contribuim astfel la revenirea economiei româneşti”, a declarat Antoaneta Curteanu, Vicepreşedinte al Directoratului şi Coordonator al Diviziei de Retail UniCredit Bank.

Statul român, prin intermediul FNGCIMM, garantează în proporţie de 80% sau 90% din valoarea creditelor acordate pentru finanţarea IMM-urilor, în funcţie de tipul companiei.

Din data de 25 august 2020, alături de firmele mijlocii, şi microîntreprinderile, şi firmele mici pot accesa credite garantate de stat, prin programul IMM Invest, de până la 5 milioane de lei.

În total, la programul IMM Invest s-au înscris 21 de bănci 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO