Bănci și Asigurări

UniCredit Bank se alătură programului pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul IMM-urilor şi facilitează deschiderea de conturi curente distincte pentru accesarea finanţării nerambursabile

Antoaneta Curteanu, Vicepreşedinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank

Antoaneta Curteanu, Vicepreşedinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank

Autor: Cristina Bellu

25.10.2022, 11:45 106

UniCredit Bank s-a alăturat programului naţional multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii 2022-2027 (programul guvernamental „Femeia Manager 2022-2027“), implementat prin Ministerul  Antreprenoriatului şi Turismului. 

Pentru beneficiarii eligibili, instituţia va facilita deschiderea de conturi curente distincte pentru accesarea ajutorului nerambursabil şi va furniza credite punte de până la 95% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului (inclusiv TVA pentru companiile neplătitoare) şi  credite de investiţii pentru cofinanţare de până la 15% din valoarea necesară asigurării contribuţiei proprii. 

„Pentru noi, la UniCredit Bank, initiaţivele sociale, de mediu şi guvernanţă sunt încorporate în business şi în strategie“, spune Antoaneta Curteanu, vicepreşedinte executiv, Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank.

UniCredit Bank se alătură programului pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul IMM-urilor şi facilitează deschiderea de conturi curente distincte pentru accesarea ajutorului financiar nerambursabil

„În acest context, prin participarea în programul pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii rămânem alături de antreprenori, susţinându-i în eforturile lor şi asigurând instrumente adecvate contextului economic“.

Potrivit programului, beneficiarii- microîntreprinderi şi IMM-uri în care cel puţin unul din asociaţi este o femeie ce deţine minimum 50% din acţiuni, precum şi cooperaţii în care majoritatea membrilor cooperatişti din Consiliul de Administraţie este formată din femei -  pot obţine un ajutor financiar nerambursabil din partea statului în limita a maximum 200.000 lei, sumă care poate reprezenta până la 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societăţile neplătitoare) aferente proiectului. Pentru toate structurile de finanţare, dobânda prevăzută este ROBOR 6M plus marja de 2,5%. 

Comisionul de acordare este de 0,5% din valoarea creditului, comisionul de administrare este de de 1% (pe an) din valoarea creditului, la care se adaugă un comision cumulat de 1% din valoarea creditului.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO