Bănci și Asigurări

UniCredit a aderat la pachetul de măsuri de sprijin financiar furnizat de Fondul European pentru Investiţii. Banca poate da credite pentru capital de lucru IMM-urilor cu garanţii de la Fond de 80%

UniCredit a aderat la pachetul de măsuri de sprijin...

Autor: Mircea Nica

17.06.2020, 00:00 255

UniCredit a aderat la pachetul de măsuri de sprijin financiar furnizat de Fondul European pentru Investiţii (EIF), în contextul situaţiei provocate de COVID-19, potrivit informaţiilor transmise de bancă. „Oferim suport susţinut afacerilor prin intermediul acestei iniţiative pentru a le ajuta să îşi gestioneze problemele de lichiditate ce apar ca rezultat al impactului COVID-19.

Acest pas urmăreşte să garanteze asigurarea cash flow-ului pentru companii în circumstanţele excepţionale şi dificile din prezent, precum şi asigurarea capitalului de lucru. Suntem pregătiţi să avem propriul rol în contextul măsurilor extinse avute în vedere de ţările şi instituţiile europene, iar acest acord cu EIF ne permite să garantăm antreprenorilor din zona CEE sprijinul necesar pentru a contracara consecinţele acestei situaţii de urgenţă, asigurând continuitatea lanţului de producţie şi oferind o bază pentru refacerea economiilor din zona Europei Centrale şi de Est“, au transmis Gianfranco Bisagni şi Niccolo Ubertalli, Co-CEO commercial banking CEE în cadrul UniCredit.

UniCredit va putea să asigure împrumuturi pentru capital de lucru către IMM-uri şi companii mid-caps (cu capitalizare medie) din regiunea Europei Centrale şi de Est (CEE), cu garanţii EIF de 80% compartiv cu 50% anterior, dar şi cu criterii de eligibilitate simplificate. Aceste noi măsuri extind aplicabilitatea garanţiei InnovFin către companii mid-caps mari, extinzând baza de eligibilitate de la cele deja avute în vedere.

Pentru a sprijini demersurile de adoptare a tehnologiilor digitale şi transformarea digitală a companiilor, garanţia InnovFin a fost extinsă şi pentru a acoperi finanţarea transformării digitale. UniCredit este implicată în CEE în 30 de scheme de garantare cu suport din partea instituţiilor financiare internaţionale şi a băncilor de dezvoltare locale, sprijinind finanţarea IMM-urilor şi a companiilor mijlocii cu aproape 3,8 mld. euro, dintre care 1,2 mld. euro au fost deja utilizaţi.

Suma rămasă, de 2,6 mld. euro, include de asemenea noi scheme locale de garantare dedicate sprijinului în contextul Covid-19, totalizând 1,2 mld. euro, precum şi garanţii InnovFin din cadrul pachetului COVID în valoare de 0,6 mld. euro, cu scopul de a facilita activităţile de creditare din regiune în următorii 2-3 ani. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO