Bănci și Asigurări

Ungurii de la OTP Leasing revin pe piaţă după o pauză de patru ani

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Ciprian Botea

15.10.2013, 21:36 416

OTP Leasing, compania de leasing financiar a ungurilor de la OTP, şi-a reluat activitatea de finanţare după o pauză de patru ani, în care s-a concentrat pe administrarea portofoliului existent. Activitatea de finanţare a companiei a fost întreruptă în 2009, anul în care piaţa s-a prăbuşit cu 70%, iar firmele de leasing au ajuns la stocuri de mii de maşini şi echipamente recuperate de la clienţii rău-platnici. Oficialii de la OTP Leasing spun că odată cu relansarea operaţiunilor se vor concentra pe segmentul întreprinderilor mici şi mijlocii.

„Este o piaţă foarte competitivă, care cere o capacitate mare de anticipare şi de adaptare”, a declarat Jozsef Tolnay, CEO al OTP Leasing. Criza a afectat puternic piaţa leasingului financiar, care a scăzut de la finanţări anuale de 5 miliarde de euro în 2007 şi 2008 la circa un miliard de euro în prezent.

Companiile de leasing au acordat în primul semestru finanţări de 546 mil. euro, în scădere cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. De exemplu, în 2008, ultimul an de complet funcţionare a OTP Leasing, compania acordase finanţări de 160 mil. euro deşi nici măcar nu intra în topul celor mai mari zece jucători.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO