Bănci și Asigurări

Ungaria semnează acorduri cu trei companii americane pentru investiţii de 130 milioane de euro

Ungaria semnează acorduri cu trei companii americane...

Autor: Catalina Apostoiu

26.09.2016, 00:00 1494

Ungaria a semnat acorduri cu trei companii din SUA care-i vor aduce investiţii în valoare de 40 mld. forinţi (130,16 mil. euro), a anunţat ministrul afacerilor externe şi comerţului Peter Szijjarto, potrivit Portfolio.hu. 

Proiectele vor crea 600 de noi locuri de muncă, a adăugat oficialul ungar. Szijjarto a anunţat că unul dintre cei mai mari producători de echipamente medicale din lume va crea 220 de locuri de muncă în Ungaria în urma construirii celei de-a doua mari fabrici din grup în Ungaria. De asemenea, una dintre cele mai mari companii din SUA va construi un centru de dezvoltare digitală în Budapesta, creând 200 de noi locuri de muncă, a adăugat ministrul.

Unul dintre cei mai mari dezvoltatori de software din SUA se pregăteşte de asemenea să intre în Ungaria prin intermediul unui centru de servicii şi 200 de noi locuri de muncă. “Capitalul american continuă să aibă o încredere excepţională în Ungaria”, a declarat Szijjarto. Acesta a remarcat faptul că investiţii americane în valoare de 9 miliarde de dolari au fost realizate până acum în Ungaria, iar cele 1.650 de companii americane au peste 100.000 de angajaţi locali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO