Bănci și Asigurări

Una dintre cele mai importante bănci chineze, China Development Bank, va deschide o reprezentanţă la Bucureşti

Una dintre cele mai importante bănci chineze, China Development Bank, va deschide o reprezentanţă la Bucureşti

Autor: Alexandru Moise, Bogdan Cojocaru

15.08.2011, 10:42 1298

Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Municipiului Bucureşti (CCIB) discută în prezent cu reprezentanţii principalei bănci chineze, China Development Bank, deţinută de stat, pentru deschiderea la Bucureşti a unei reprezentanţe, a declarat, luni, la Beijing, preşedintele CCIB, Sorin Dimitriu.

El îl însoţeşte pe premierul Emil Boc în vizita din China.

Dimitriu a mai arătat că şi CCIB intenţionează să deschidă, anul viitor, un birou de reprezentare la Beijing, pentru a facilita relaţiile comerciale între oamenii de afaceri români şi cei chinezi.

China Development Bank este a 36-a bancă din lume după active, care se ridicau în 2010 la 665 miliarde de dolari, conform Standard&Poor's. Anul trecut, banca a înregistrat un profit net de patru miliarde de euro, comparativ cu 3,5 miliarde de euro în 2009.

China Development Bank (CDB) a fost infiinţată în 1994 pentru a asigura finanţare proiectelor guvernului care au prioritate naţională, printre care marile proiecte de infrastructură. Astfel, banca, aflată sub jurisdicţia directă a Consiliului de Stat Al Republicii Populare Chineze, a finanţat construcţia celui mai mare baraj din lume, Barajului celor Trei Defileuri de pe fluviul Yangtze, şi a aeroportului internaţional Shanghai Pudong.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO