Bănci și Asigurări

Un nou vârf de plată pentru Ministerul Finanţelor în noiembrie: peste 7 miliarde de lei, în contul împrumuturilor de pe piaţa internă

Un nou vârf de plată pentru Ministerul Finanţelor în...

Autor: Claudia Medrega

27.09.2018, 00:06 419
Ministerul Finanţelor va mai avea un vârf de plată în toamna acestui an, în luna noiembrie urmând să ajungă la scadenţă titluri de stat de aproximativ 7,6 mld. lei, emise pe piaţa internă.

Anul 2018 a fost volatil din punctul de vedere al nevoilor de finanţare ale statului, ca şi anii trecuţi, distribuţia nevoilor de finanţare fiind neuniformă, cu vârfuri de plată de 7-8 mld. lei, dar şi luni în care sumele ajunse la scadenţă au fost sub 1 mld. lei. 

În ianuarie a fost cel mai mare vârf de plată din acest an, de 8,5 mld. lei. În iunie 2018, au ajuns la maturitate titluri de aproximativ 8 mld. lei, din care cea mai mare parte au reprezentat-o eurobonduri scadente de 1,5 mld. euro (echivalentul a aproape 7 mld. lei). Totodată, în iulie 2018 Ministerul Finanţelor a trebuit să plătească o nouă tranşă, de 1,3 mld. euro (echivalentul a 6 mld. lei), din împrumutul contractat de la Uniunea Europeană în 2009.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO