Bănci și Asigurări

Un nou val de concedieri a început în SUA: Bank of America a anunţat marţi că vrea să reducă până la 4.000 de posturi

Un nou val de concedieri a început în SUA: Bank of...

Autor: Ştefan Stan

19.04.2023, 19:27 479

Bank of America a anunţat marţi că intenţionează să reducă până la 4.000 de posturi până la sfârşitul lunii iunie, chiar şi după ce a raportat profituri în primul trimestru care au depăşit aşteptările.

Reducerile de locuri de muncă reprezintă 2% din totalul forţei de muncă a BofA, care a depăşit 217.000 de angajaţi la sfârşitul primului trimestru, după ce creditorul a accelerat angajările pe măsură ce piaţa muncii s-a încălzit în perioada pandemiei. Numărul de angajaţi ai băncii crescuse cu 4% în anul până la sfârşitul lunii martie, conform datelor publicate în cadrul anunţului privind rezultatele.

BofA a precizat că a redus deja peste 1.000 de posturi în primele două săptămâni din aprilie şi că intenţionează să elimine alte 3.000 de locuri de muncă până la sfârşitul trimestrului. BofA a precizat că nu va înlocui personalul care părăseşte banca şi că aceste plecări au reprezentat cea mai mare parte a reducerilor.

Directorul general Brian Moynihan a declarat în timpul teleconferinţei privind rezultatele băncii că reducerile au fost determinate de răcirea pieţei muncii şi nu ar trebui privite ca un semn că se pregăteşte pentru o încetinire a activităţii sale.

Moynihan a declarat că concurenţa pentru talente pe Wall Street şi în alte părţi a determinat banca să îşi suplimenteze forţa de muncă, dar că ratele de uzură au scăzut brusc în ultimele luni, ceea ce a determinat o regândire a numărului de angajaţi.

"Prognoza este pentru o recesiune în a doua jumătate a anului, dar nu vedem o încetinire a activităţii de consum într-un ritm care să indice acest lucru", a declarat Moynihan analiştilor în cadrul teleconferinţei privind rezultatele. "Totul indică o recesiune uşoară, dar vom vedea ce se va întâmpla".

Anunţurile au fost făcute în paralel cu rezultatele BofA, care au arătat că profiturile au crescut cu 15% în primul trimestru faţă de anul trecut, la 8,2 miliarde de dolari, sau 94 de cenţi pe acţiune. Analiştii prevăzuseră că profiturile sale trimestriale vor scădea, pe fondul consecinţelor prăbuşirii Silicon Valley Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO