Bănci și Asigurări

Un client al Bank of Cyprus: Cu prelungirile astea succesive îşi bat joc de banii noştri

Un client al Bank of Cyprus: Cu prelungirile astea...

Autor: Anelis Baciu

23.04.2013, 15:48 1369

Unii din clienţii cu sume în conturile Bank of Cyprus şi aflaţi în imposibiliatea de a avea acces la depozitele lor s-au obişnuit cu prelungirea termenului de suspendare, însă sunt revoltaţi şi afirmă că încălcarea dreptului de proprietate este o situaţie inadmisibilă.

„Este o situaţie nenorocită, aşa ceva nu poate fi admis într-un stat democratic, membru al UE. Cu prelungirile astea succesive îşi bat joc de banii noştri, este o încălcare a proprietăţii private. Nu am card şi nu am acces la banii mei de trei săptămâni şi cine ştie cât va mai dura”, a declarat un client al Bank of Cyprus pe care ZF l-a întâlnit astăzi în faţa agenţiei de pe Calea Moşilor a băncii cipriote.

Deşi spune că autorităţile locale, în special BNR ar trebui să intervină şi să ia măsuri pentru soluţionarea cât mai rapidă a problemelor, o bună parte din clienţi susţin că aşteaptă ca situaţia să se rezolve de la sine şi nu intenţionează să depună vreo plângere.

Sucursala locală a Bank of Cyprus va rămâne închisă şi în zilele următoare după ce Banca Centrală a Ciprului a decis prelungirea suspendării operaţiunilor sucursalei pentru încă două zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO