Bănci și Asigurări

Ultimul trimestru din 2016, cea mai bună perioadă pentru subscrierile de RCA ale Euroins, în pofida tarifelor plafonate

Ultimul trimestru din 2016, cea mai bună perioadă...

Autor: Anelis Baciu

19.01.2017, 00:03 181
Euroins, companie aflată în redre­sa­re financiară şi cel mai mare jucător din pia­ţa asigurărilor auto obligatorii (RCA), a înregistrat prime subscrise în va­loare de 198 mil. euro anul tre­cut, cu 22% mai mult decât în 2015, po­tri­vit datelor publicate de ac­ţionarul asigură­to­ru­lui gru­pul bulgar Euro­hold. Vân­ză­rile de poliţe auto obli­ga­torii (RCA) au con­tinuat să domine por­to­foliul Euroins cu o pon­dere de 95%.

Ultimul trimestru din 2016 a fost cel mai bun pentru vânzările de RCA ale Euroins, deşi plafo­na­rea tarifelor a intrat în vi­goare în acea­s­tă perioadă. Astfel, în lu­ni­le oc­tom­brie, noiembrie şi de­cem­brie Euro­ins a vândut poliţe RCA în va­loare de 55,2 mil. euro, faţă de o medie de 44 mil. euro în ce­lelalte tri­mestre ale anului 2016.

Faţă de trimestrul patru al lui 2015, vân­zările din ultimele trei luni din 2016 au fost cu 29% mai mari. Totuşi, se ob­ser­vă o încetinire a ritmului de creştere al vânzărilor RCA în decembrie faţă de lunile anterioare. Vânzările de RCA din decembrie, prima lună întreagă cu ta­rife plafonate, au marcat un ritm de creş­tere de 18,7% comparativ cu 28% în noiembrie (cu tarife parţial plafo­na­te), respectiv 45% în decembrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO