Bănci și Asigurări

Ufuk Tandogan, Garanti: Creditele de investiţii cresc, iar situaţia firmelor mici se îmbunătăţeşte

Ufuk Tandogan, directorul general al Garanti Bank:

„Suntem în grafic cu indicatorii bugetaţi. Vedem îmbunătăţire în sectorul de real estate şi pe segmentul creditelor ipotecare“.

Ufuk Tandogan, directorul general al Garanti Bank: „Suntem în grafic cu indicatorii bugetaţi. Vedem îmbunătăţire în sectorul de real estate şi pe segmentul creditelor ipotecare“.

Autor: Ciprian Botea

07.08.2015, 00:08 645

Subsidiarele locale ale grupului turc Garanti au raportat în primul semestru un profit net de 75 milioane de lei (17 mil. euro), similar cu cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul scăderii veniturilor opera­ţio­nale, dar şi al reducerii costului de risc. Veniturile din dobânzi şi comisioane au crescut cu 7%, pe fondul dezvoltării portofoliului de credite, dar câştigurile din tranzacţionare au fost mai mici.

„Suntem în grafic cu indicatorii bugetaţi. Vedem îmbunătăţire în sectorul de real estate şi pe segmentul creditelor ipotecare. (…) Realizăm profit în principal din operaţiuni bancare de bază, nu din activitatea de tranzacţionare“, a declarat într-un interviu pentru ZF Ufuk Tandogan, directorul general al Garanti Bank.

La nivel consolidat, bancă plus firmele de leasing şi credite de consum, veniturile au fost de 287 mil. lei, în scădere cu 8%, în timp ce activele totale au crescut cu 10% şi s-au apropiat de 9,8 mld. lei. Individual, banca a avut profit net de 55 mil. lei, în scădere cu 14%, venituri de 233 mil. lei şi active de 8,9 mld. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO