Bănci și Asigurări

Turcii de la Garanti finanţează cu 6 mil. euro un ansamblu rezidenţial de lângă Piaţa Victoriei

Turcii de la Garanti finanţează cu 6 mil. euro un...

Autor: Ciprian Botea

08.05.2015, 00:00 894
Garanti Bank, un jucător de talie medie din sistemul bancar cu acţionariat turc, a acordat un credit de 6 mil. euro (echivalentul a 27 mil. lei) companiei General Concrete pentru dezvoltarea unui ansamblu rezidenţial pe strada Grigore Manolescu din centrul Capitalei. Finanţarea este acordată pe o perioadă de trei ani. “Suntem foarte activi pe segmentul corporate şi am înregistrat rezultate deosebite pe această linie de business. Anul trecut am acordat împrumuturi către zona corporate în valoare totală de 200 de milioane de euro”, a declarat Cagri Memisoglu, director general adjunct al Garanti Bank.
 
Acesta este al treilea proiect imobiliar finanţat de Garanti Bank anul acesta. Grupul belgina Atenor a luat un credit de 30 mil. euro de la Garanti pentru dezvoltarea complexului de birouri Hermes Business Park din nordul Bucureştiului, iar doi investitori turci care controlează compania Construct Aprodex au luat 4 mil. euro pentru un proiect rezidenţial situat în zona viitoarei staţii de metrou Academia Militară. Şi General Concrete are legături cu Turcia, director general al companiei fiind Alper Turan Cetinoglu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO