Bănci și Asigurări

Turcii de la Garanti au făcut profit de 3,2 mil. euro în T1 în România

Autor: Liviu Chiru

11.05.2011, 17:16 375

Turcii de la Garanti au obţinut în primul trimestru un profit de3,2 milioane de euro din operaţiunile derulate în România, iarbanca a trecut pe profit pentru prima dată de la lansarea ofensiveipe retail în urmă cu mai bine de cinci ani.

"Vom continua să investim în proiecte de dezvoltare pe planlocal. Aceste investiţii vor viza în primul rând extinderea reţeleide unităţi, precum şi infrastructura IT", a declarat Murat Atay,CEO al grupului Garanti în România.

Grupul deţine o bancă şi trei IFN-uri specializate în credite deconsum, ipotecare şi leasing.

Activele totale au ajuns la 1,8 miliarde de euro la sfârşitullunii martie.

Banca a obţinut în primul trimestru un profit de 2,4 milioane deeuro, la active de 1,5 miliarde de euro.

Cele trei IFN-uri au contribuit cu un câştig de 0,8 milioaneeuro.

Garanti a preluat la sfârşitul anului trecut participaţia decirca 27% a americanilor de la GE Money în bancă şi cele treiinstituţii financiare nebancare (IFN) pe care le-au operat în comunîn anii trecuţi.

După tranzacţia de la sfârşitul anului trecut, cele treisocietăţi au primit branduri comerciale distincte - Garanti Creditede consum, Garanti Leasing şi Garanti credite ipotecare - deşidenumirile juridice au fost păstrate.

Garanti a încheiat anul trecut cu active de 1,4 miliarde deeuro, în creştere cu 70% faţă de 2009, plasându-se astfel pe locul14 în ierarhia jucătorilor din sistem.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO