Bănci și Asigurări

Tudor Moldovan a devenit director general la Generali

11.03.2005, 00:00 119


Tudor Moldovan, fostul director general adjunct al companiei Generali Asigurari, a fost numit miercuri de catre Consiliul de Administratie al Generali in functia de director general.


Tudor Moldovan il inlocuieste astfel pe Guglielmo Frinzi, care a detinut functia de director general de la inceputul anului 2001 si care a solicitat retragerea in vederea pensionarii.


Guglielmo Frinzi a ramas membru al Consiliului de Administratie al Generali Asigurari.


Tudor Moldovan a ocupat incepand cu 2001 pozitia de director executiv al Generali pe segmentul de asigurari de viata, iar din luna septembrie 2004, pe cea de director general adjunct. Moldovan este si presedinte al Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania.


Moldovan, licentiat in matematica si fizica, este printre putinii actuari de pe pe piata romaneasca. El a fost profesor de matematica, cercetator in informatica, matematician in cadrul Ministerului de Finante si consultant al Bancii Mondiale inainte de a veni la Generali.


"Aceasta este o dovada de incredere, dar si o maturitate la care au ajuns directorii Generali Asigurari. Impreuna cu colegii mei, vom incerca sa crestem prezenta Generali Asigurari in piata romaeasca, asa cum o cere si strategia grupului. Avem planuri si ambitii mari pentru asigurarile de viata, dar nu vom neglija nici asigurarile non-viata", a spus Moldovan.


Compania Generali a anuntat la inceputul lunii martie ca intentioneaza sa-si majoreze capitalului social cu 240 miliarde de lei (6,6 milioane de euro), pana la valoarea de 300 miliarde de lei (8,3 milioane de euro). Majorarea de capital are ca scop indeplinirea noilor cerinte impuse asiguratorilor de aderarea la Uniunea Europeana si indica de asemenea intentia de a actiona mai dinamic pe piata. Majorarea ar fi prima injectie de cash facuta de grupul Generali in compania romaneasca, care si-a majorat pana acum capitalul doar pe baza profitului obtinut in Romania.


Generali Asigurari a raportat pe 2004 prime brute subscrise de 24,5 milioane de euro (991 miliarde de lei), cu 10% mai mari, in euro, fata de nivelul atins in exercitiul financiar precedent. Cresterea substantiala a fost inregistrata pe segmentul de asigurari de viata, unde primele brute subscrise au fost cu 41% mai mari decat in anul anterior.


Generali Asigurari, membra a celei mai mari companii de asigurari din Italia, este detinuta in proportie de 72,88% de Generali Holding Vienna (filiala grupului Generali in Viena, care se ocupa de toate investitiile societatii in Europa Centrala si de Est), si in proportie de 15,57% de Astra. ioana.leaua@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO