Bănci și Asigurări

Triplarea costurilor de risc din cauza coronavirus pune presiune pe câştig. Profitul Raiffeisen a scăzut în T1/2020 cu 21%, la 140 milioane de lei. Van Groningen: Cred că este o criză în care putem să navigăm bine

Steven van Groningen, preşedinte & CEO al Raiffeisen Bank: Băncile sunt parte din soluţie când vorbim de criza cu care ne confruntăm acum. Nu cred că România este prost poziţionată. Important este să gestionăm lucrurile cum trebuie. Cred că este o criză în care putem să navigăm bine, să păstrăm un echilibru care în banking este important. Nu putem să facem o comparaţie între România şi alte ţări din jur. Ce trebuie să facem este să ne uităm la ce avem şi ce putem să  facem. Să vedem ce poate să facă fiecare,  sistemul bancar ce poate să facă,  statul ce poate să facă, antreprenorii să facă ce pot.

Steven van Groningen, preşedinte & CEO al Raiffeisen Bank: Băncile sunt parte din soluţie când vorbim de criza cu care ne confruntăm acum. Nu cred că România este prost poziţionată. Important este să gestionăm lucrurile cum trebuie. Cred că este o criză în care putem să navigăm bine, să păstrăm un echilibru care în banking este important. Nu putem să facem o comparaţie între România şi alte ţări din jur. Ce trebuie să facem este să ne uităm la ce avem şi ce putem să facem. Să vedem ce poate să facă fiecare, sistemul bancar ce poate să facă, statul ce poate să facă, antreprenorii să facă ce pot.

Autor: Claudia Medrega

15.05.2020, 00:08 416

„Primul trimestru a fost afectat de ceea ce s-a întâmplat în ultima lună cu criza coronavirus. Ne-am descurcat destul de bine până acum. Cred că suntem bine poziţionaţi“, susţine şeful Raiffeisen.

Raiffeisen Bank, subsidia­ra de pe piaţa locală a gru­pu­lui austriac cu ace­laşi nu­me, a raportat pen­tru pri­mul trimestru (T1) din 2020 un profit net de 140 mil. lei, în scă­dere cu 21% faţă de câştigul din T1/2019.

Scăderea profitului a fost influen­ţa­tă de triplarea costurilor de risc la final de martie 2020 faţă de martie 2019 din cauza efectelor crizei COVID-19. Provizioanele pentru riscul de credit au ajuns la 96 mil. lei la finele lui T1/2020, faţă de 33 mil. lei în T1/2019.

„Aşteptăm să vedem care va fi efec­tul sfârşitului stării de urgenţă. Econo­mia depinde foarte mult de cerere, iar ce­rerea depinde de încredere. Să vedem ce se va întâmpla. Primul trimestru a fost afectat de ceea ce s-a întâmplat în ultima lună cu criza coronavirus. Ne-am descurcat destul de bine până acum. Cred că suntem bine poziţionaţi“, a declarat ieri într-o videoconferinţă Steven van Groningen, preşedinte & CEO al Raiffeisen Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO