Bănci și Asigurări

Trezoreria va menţine buffer-ul Guvernului la o valoare care acoperă necesităţile brute de finanţare şi refinanţarea datoriei pe 4 luni

Trezoreria va menţine buffer-ul Guvernului la o valoare...

Autor: Mihai Gongoroi, Mediafax

12.12.2019, 17:43 175

Trezoreria va menţine rezerva financiară în valută, aşa-numitul buffer, la o valoare echivalentă care acoperă necesităţile brute de finanţare, determinate de deficitul bugetar şi refinanţarea datoriei publice pentru circa 4 luni, se arată în strategia fiscal-bugetară 2020-2022 a Guvernului Orban.

Bufferul Guvernului, stocul guvernamental de rezervă în valută, este de câteva miliarde de euro, a precizat luni ministrul Finanţelor Florin Cîţu, în cadrul unei conferinţe de presă. El nu a vrut să spună exact cât are Guvernul în rezervă valutară.

"Bufferul de la Finanţe este la un nivel optim. Sunt miliarde de euro, este mai mare decât era când am venit eu aici, acum o lună de zile", a declarat Florin Cîţu.

România are o rezervă suficientă pentru a face faţă oricăror presiuni asupra finanţării sau asupra cursului de schimb, a mai declarat săptămâna trecută, la Bruxelles, ministrul Finanţelor Florin Cîţu, într-un interviu acordat Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO