Bănci și Asigurări

Treichl: BCR este cea mai mare bancă din România, dar nu şi cea mai bună; vom creşte eficienţa

Treichl: BCR este cea mai mare bancă din România, dar nu şi cea mai bună; vom creşte eficienţa

Autor: Marius Oncu

28.10.2011, 14:42 1276

Banca Comercială Româna (BCR) este cea mai mare bancă din România, dar nu şi cea mai bună, astfel că grupul Erste va aloca toate resursele pentru a creşte eficienţa, a declarat, vineri, într-o conferinţă cu analiştii, directorul general al grupului Erste, Andreas Treichl.

"Suntem cea mai mare bancă din România, dar nu si cea mai bună. Vrem să facem tot posibilul pentru a creşte efienţa foarte curând. Vom dedica toate resursele pentru ca şi într-un climat mai puţin bun să creştem rezultatele. Vrem sa devenim şi cea mai bună bancă. Acesta este obiectivul nostru", a spus Treichl.

Şeful Erste a menţionat că în ultimii ani eficienţa BCR a crescut.

Directorului financiar al grupului, Manfred Wimmer, a afirmat că Erste concurează pe mai multe pieţe cu instituţii de credit afectate de criză, cum sunt cele din Grecia, sau care trebuie recapitalizate.

În acest context, are loc "o redistribuire a cotei de piaţă", a adăugat Wimmer.

Pragul minim de 9% pentru rata de adecvare a capitalului băncilor europene, impus de Autoritatea Bancară Europeană, pune presiuni mai mari pe alte bănci, dar nu şi pe Erste, a afirmat directorul financiar.

Grupul austriac ar avea astfel un avantaj faţă de alte bănci active în aceeaşi regiune.

Erste a anunţat, joi, un necesar de capital de 59 de milioane de euro pentru a respecta pragul de 9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO