Bănci și Asigurări

Trei asigurători nu respectau limita de solvabilitate în 2014

Autor: Anelis Baciu

15.07.2015, 00:07 1261

Doi se ştiu, care este al treilea?

Trei societăţi de asigurări generale nu respectau la sfârşitul anului trecut cerinţele minime de solvabilitate, în timp ce altele două companii de asigurări generale sunt la limita funcţionării în condiţii normale, dat fiind faptul că au raportat un grad de solvabilitate cuprins între 1 şi 1,05, potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

„În intervalul cu o solvabilitate mai mică decât unu sunt încadrate două societăţi de asigurare care se aflau în redresare financiară la data de 31.12.2014, plus o altă societate de asigurare care a întreprins deja măsuri pentru majorarea capitalului social, o majorare recentă a capitalului social fiind aprobată în luna aprilie 2015“, scrie în raportul ASF. Asigurătorii aflaţi în redresare financiară sunt Astra Asigurări şi Carpatica Asig. Autoritatea nu dezvăluie însă identitatea celei de-a treia companii cu probleme, afirmă doar că asigurătorul respectiv a luat măsuri pentru redresare şi a majorat capitalul în aprilie. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, trei companii de asigurare şi-au majorat capitalul în luna aprilie: Asirom, Fata şi AXA.

Potrivit specialiştilor din piaţă, numărul asigurătorilor care nu respectă limita de solvabilitate ar putea creşte, în condiţiile noilor standarde de Solvabilitate Solvency II, dacă acţionarii lor nu vin cu bani la capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO