Bănci și Asigurări

Tranzacţie de 316 mil. euro la sfârşit de an: Eurobank vinde 80% din asigurătorul Eurolife companiei canadiene Fairfax

Tranzacţie de 316 mil. euro la sfârşit de an: Eurobank...

Autor: Anca Dumitrescu

22.12.2015, 15:27 520

Tranzacţia în numerar corespunde strategiei Eurobank de a se retrage din operaţiunile non-bancare, pentru a se concentra pe activităţile de bază. Totodată, vânzarea corespunde unui plan de restructurare aprobat de Comisia Europeană.

Grupul de investiţii Fairfax deţine deja o participaţie de 15% la grupul bancar elen, după ce a participat la procesul de recapitalizare a acestuia, care a avut loc luna trecută.

Eurobank va păstra o participaţie de 20% la Eurolife.

Vânzarea va mări raportul Tier 1 (între capital şi activele ponderate în funcţie de risc) al Eurobank cu circa 0,26 puncte procentuale, la 17,8%.

Eurolife, prezentă şi în România, este al treilea mare asigurător din Grecia, cu o cotă de piaţă de circa 10%, oferind asigurări de viaţă şi generale.

Acordul necesită aprobarea autorităţilor de reglementare şi ar putea fi finalizat înainte de sfârşitul trimestrului al treilea din 2016.

Eurobank (fosta Eurobank Ergasias) a devenit acţionarul majoritar al Bancpost în noiembrie 2003. Grupul şi-a extins ulterior prezenţa în România, unde controlează Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower (55,94%), IMO Property Investments Bucureşti, IMO - II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurări Generale, EFG Eurolife Asigurări de Viaţă, Retail Development (55,94%) şi Seferco Development.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO