Bănci și Asigurări

Tranzacţia prin care Vista Bank România, controlată de grupul Vardinogiannis din Grecia, preia sucursala locală a francezilor de la Crédit Agricole, autorizată de Consiliul Concurenţei

Tranzacţia prin care Vista Bank România, controlată de...

Autor: Cristina Bellu

27.04.2021, 11:41 423

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Vista Bank România, instituţie controlată de grupul grec Vardinogiannis, care deţine afaceri în mai multe industrii, a preluat la începutul acestui an sucursala locală a francezilor de la Crédit Agricole.

“Operaţiunea de preluare nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, transmit reprezentanţii autorităţii de concurenţă.

În urma achiziţiei, Vista Bank spune că va deţine active totale de peste 1,2 mld. euro, credite de 750 mil. euro, depozite de 1,1 mld. euro şi peste 105 mil. euro capital CET1.

„Achiziţia Crédit Agricole România reprezintă un moment important pentru Vista Bank şi este în conformitate cu strategia noastră de a ne creşte şi consolida în continuare poziţia pe piaţă. Ne concentrăm pe susţinerea economiei româneşti, prin generarea de valoare pentru toate părţile interesate, clienţi, angajaţi, acţionari“, declara Stavros Lekkakos, preşedinte al consiliului de administraţie al Vista Bank, la momentul tranzacţiei.

Potrivit acestuia, cota de piaţă a Vista Bank ar urma să urce după tranzacţie spre 1%, banca având posibilitatea să ajungă în top 15 cele mai mari bănci de pe piaţa locală.

Şi Vista Bank şi Crédit Agricole Bank România sunt bănci de talie mică, plasate în 2019 pe locurile 20, respectiv 21, pe piaţa bancară românească, cu cote de piaţă apropiate, de 0,52% şi 0,47%. 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO