Bănci și Asigurări

Transilvania mizează pe creditele de consum în lei pe final de an

Autor: Ciprian Botea

21.10.2010, 23:36 27

Banca Transilvania, singurul jucător de top zece cu capitalmajoritar privat românesc, încearcă să impulsioneze vânzările decredite de consum în lei pe final de an şi a redus cu un punctprocentual, la 7%, marja de dobândă aplicată peste indicatorulRobor la şase luni.

Totodată, banca a reluat o campanie derulată în primăvară şipromite scutirea de la plata unei rate lunare clienţilor careaccesează un împrumut până la finalul anului şi cheltuie cel puţinjumătate din sumă pentru plăţi cu cardul. Scutirea de la plată esteintegrală sau parţială în funcţie de perioada de acordare. Valoareaactuală a dobânzii la creditul de consum în lei este de 14,19 % pean, banca percepând şi un comision de analiză a dosarului de 3% dinsuma împrumutată dacă valoarea acestuia este suportată de clientsau 4% dacă este inclus în valoarea creditului. De exemplu, pentruun credit în valoare de 20.000 de lei contractat pe cinci ani ratalunară este de 467 de lei, iar dobânda anuală efectivă este 16,73%pe an.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO