Bănci și Asigurări

Transferoviar Călători adoptă aplicaţia dezvoltată de Alpha Bank, care transformă orice dispozitiv mobil cu sistem Android în POS, şi introduce opţiunea de plată a biletelor cu cardul sau cu telefonul mobil direct în tren

Transferoviar Călători adoptă aplicaţia dezvoltată...

Autor: Cristina Bellu

27.07.2021, 16:43 213

Operatorul privat de transport feroviar Transferoviar Călători anunţă că va începe să utilizeze aplicaţia Alpha PhonePOS, dezvoltată de Alpha Bank, prin intermediul căreia călătorii vor avea acces la o modalitate flexibilă şi sigură de a plăti cu cardul, telefonul şi alte accesorii de plată direct în tren.

Proiectul va fi implementat iniţal pe ruta Bucureşti Nord – Aeroport Henri Coandă, urmând ca în perioada următoare să fie disponibil şi pentru alte destinaţii, printre care Bucureşti Nord – Feteşti – Constanţa.

„În prezent, T.F.C. este singurul operator de transport feroviar de călători care are integrat un serviciu de plăţi direct în aplicaţia de vânzare bilete în tren. În acest fel se va evita orice eroare umană de introducere eronată a tarifului de călătorie. Pentru început, plata cu cardul în tren va fi disponibilă pe secţiile interoperabile, urmând ca în scurt timp să fie extinsă la toată reţeaua.", spune Doru Dumitraşcu, director executiv, Transferoviar Călători.

Aplicaţia Alpha PhonePOS, care transformă orice dispozitiv mobil cu sistem Android în POS şi permite acceptarea plăţilor cu cardurile de debit sau de credit contactless sau prin intermediul echipamentelor dotate cu tehnologia NFC, a fost lansată anul trecut de Alpha Bank.

„Suntem încântaţi de colaborarea cu partenerii noştri Transferoviar Călători şi suntem încrezători că prin intermediul aplicaţiei Alpha PhonePOS le oferim călătorilor flexibiliate si confort, având posibilitatea de a utiliza cardul, telefonul sau alte accesorii de plată, astfel contribuind la adoptarea extensivă a plăţii biletelor direct în tren”, spune Raluca Oprea Urioc, Director Adjunct Centrul de Acceptare, Unitatea Carduri, Alpha Bank Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO