Bănci și Asigurări

TransferGo, companie fintech de transferuri de bani prezentă şi în România, atrage o finanţare de 50 mil. dolari

Daumantas Dvilinskas, fondator şi CEO, TransferGo

Daumantas Dvilinskas, fondator şi CEO, TransferGo

Autor: Cristina Bellu

30.09.2021, 13:38 127

TransferGo, compania specializată în intermedierea transferurilor de bani online la nivel internaţional, prezentă şi pe plan local, a atras 50 mil. dolari într-o rundă de finanţare serie C, care i-a avut drept principali investitori pe Elbrus Capital Fund III şi Black River Ventures.

Finanţarea vine ca urmare a creşterii anuale constante, de 80%, înregistrată de companie începând cu 2012, şi ridică valoarea totală a investiţiilor atrase de TransferGo până în prezent la 77 mil. dolari.

Fondurile vor merge către extinderea bazei de clienţi TransferGo, cât şi la dezvoltarea ofertei de produse a companiei, pentru a susţine creşterea de cinci ori a business-ului în următorii patru ani, arată datele transmise joi de companie.

„Cu această finanţare suplimentară, următoarea etapă de creştere ne va plasa într-o poziţie şi mai solidă, din care vom putea continua să inovăm şi să dezvoltăm oferta noastră de produse”, spune Daumantas Dvilinskas, fondator şi CEO, TransferGo. 

Printre finanţatorii din această rundă se numără şi un investitor nou, Unlimint, cât şi investitori deja existenţi precum Hard Yaka, VEF, SmartHub and Milano Investments.

„Cererea pentru transferurile de bani online rămâne în continuare ridicată, iar noi suntem încântaţi să fim alături de TransferGo în parcursul său cu scopul de a oferi spijin clienţilor săi”, adaugă Alexander Savin, Senior Partner, Elbrus Capital Funds.

Pe tot parcursul tranzacţiei, atât TransferGo, cât şi acţionarii săi, au fost consiliaţi de Royal Park Partners.   

TransferGo facilitează transferuri de bani între 3,5 milioane de clienţi din 160 de ţări din întreaga lume şi a procesat până în prezent un total de 13,5 milioane de tranzacţii internaţionale şi la nivel local, reprezentând un flux monetar de peste 6 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO