Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Topul sectoarelor economice cu cea mai acerbă şi cu cea mai slabă concurenţă. Consiliul Concurenţei: Pe piaţa cimentului şi la notari e semimonopol. Cea mai mare concurenţă este în retail, consultanţă it şi canale tv cu plată

Cele mai dinamice sectoare din punctul de vedere al concurenţei au fost în 2019 industria tutunului şi a pieselor de schimb pentru maşini.

Cel mai concurenţial sector al economiei româneşti este zona de retail cu articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Concu­ren­ţa din această zonă a fost impulsionată de dezvoltarea sectorului în mediul online. Potrivit raportului anual al Consiliului Concurenţei, sec­torul în care concurenţa este cea mai slabă este cel de producţie şi comer­cia­lizare a cimentului, dar şi zona de servicii notariale.

„Anul acesta, din punctul de vedere al presiunii concurenţiale, retailul arti­co­lelor de îmbrăcăminte şi încălţăminte a înregistrat cea mai mare valoare a acestui indicator. Ca şi în anul precedent, poziţia se datorează inclusiv dinamizării comerţului online cu astfel de produse. De altfel, prezenţa sem­nifi­cativă în online aduce o serie de servicii conexe (retur, posibilitate de a proba înainte de a accepta comanda ş.a.) şi beneficii care extind sfera de mani­festare a concurenţei în cazul comer­cializării de produse de îmbrăcăminte şi încălţăminte“, se arată în raportul anual din 2019 al Consiliului Concurenţei.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.