Bănci și Asigurări

Topul sectoarelor economice cu cea mai acerbă şi cu cea mai slabă concurenţă. Consiliul Concurenţei: Pe piaţa cimentului şi la notari e semimonopol. Cea mai mare concurenţă este în retail, consultanţă it şi canale tv cu plată

Topul sectoarelor economice cu cea mai acerbă şi cu cea...

Autor: Răzvan Botea

20.11.2019, 07:17 1275

Cele mai dinamice sectoare din punctul de vedere al concurenţei au fost în 2019 industria tutunului şi a pieselor de schimb pentru maşini.

Cel mai concurenţial sector al economiei româneşti este zona de retail cu articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Concu­ren­ţa din această zonă a fost impulsionată de dezvoltarea sectorului în mediul online. Potrivit raportului anual al Consiliului Concurenţei, sec­torul în care concurenţa este cea mai slabă este cel de producţie şi comer­cia­lizare a cimentului, dar şi zona de servicii notariale.

„Anul acesta, din punctul de vedere al presiunii concurenţiale, retailul arti­co­lelor de îmbrăcăminte şi încălţăminte a înregistrat cea mai mare valoare a acestui indicator. Ca şi în anul precedent, poziţia se datorează inclusiv dinamizării comerţului online cu astfel de produse. De altfel, prezenţa sem­nifi­cativă în online aduce o serie de servicii conexe (retur, posibilitate de a proba înainte de a accepta comanda ş.a.) şi beneficii care extind sfera de mani­festare a concurenţei în cazul comer­cializării de produse de îmbrăcăminte şi încălţăminte“, se arată în raportul anual din 2019 al Consiliului Concurenţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO