Bănci și Asigurări

Topul judeţelor după creditarea companiilor în noiembrie 2021: Bucureşti-Ilfov, Cluj şi Braşov au cele mai mari solduri ale creditelor corporate. La polul opus, Carş-Severin, Mehedinţi şi Giurgiu au cea mai slabă creditare a companiilor

Topul judeţelor după creditarea companiilor în...

Autor: Mircea Nica

19.01.2022, 19:00 130

Judeţele cu cele mai mari solduri ale creditelor corporate la final de noiembrie 2021 au avut ritmuri de creştere consistente Şi judeţele cu cea mai slabă creditare a companiilor au avut creşteri semnificative, însă soldurile rămân sub 500 mil. lei.

Bucureşti-Ilfov, epicen­trul mediului de afaceri din România, a ajuns la fi­na­lul lunii noiem­brie 2021 la un sold al credi­te­­lor corporate în lei şi valută de 65,9 mld. lei, consemnând un avans sem­nificativ de 25,4% faţă de sol­dul de la finalul lunii noiembrie 2020, potrivit celor mai recente date ale BNR.

Ponderea soldului creditelor cor­porate în lei şi valută din Bucureşti-Ilfov reprezintă 44,4% din soldul total al creditelor compani­ilor din Ro­­mânia, în lei şi valută, de la fi­nalul lui no­iem­brie 2021. Această con­­cen­tra­re a cre­di­telor pen­­­tru com­pa­nii evi­­den­­ţiază dis­­cre­­pan­ţa semni­fi­­cati­vă la nivel na­ţio­nal, un­de majo­ri­ta­tea cre­­di­tă­rii este orien­­ta­tă către zo­ne foar­te dez­­vol­tate, precum Bu­cu­reşti-Ilfov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO