Bănci și Asigurări

Topul judeţelor cu cele mai mari subscrieri din asigurări generale în 2020

Topul judeţelor cu cele mai mari subscrieri din...

Autor: Mircea Nica

28.07.2021, 10:00 305

Bucureşti-Ilfov are peste 40% din subscrierile pe asigurări generale, urmat de Timiş şi Cluj. Covasna, Mehedinţi şi Tulcea, la coada topului.

Piaţa asigurărilor generale, care reprezintă mai bine de 80% din volumul total al subscrierilor la nivelul întregii pieţe a asigurărilor locale, are o concentrare semnifica­tivă a volumului de prime subscrise în Bucureşti-Ilfov, de peste 3,76 mld. lei, însemnând peste 40% din pri­me­le brute subscrise pe zona asigu­rărilor generale, conform datelor Auto­rităţii de Supraveghere Finan­ciară (ASF).

Timiş este al doilea judeţ din topul subscrierilor, cu un volum al primelor brute subscrise de 377 mil. lei, urmat de Cluj cu un nivel al sub­scrierilor de 351 mil. lei în anul 2020.

La polul opus, analizând distri­buţia geografică a volumului de prime subscrise pe zona asigurărilor generale, se observă cum în judeţe precum Covasna şi Mehedinţi, care au înregistrat cele mai mici volume ale subscrierilor pe asigurări gene­rale, respectiv 42 mil. lei, se află la o diferenţă de 9 ori mai mică faţă de judeţul Timiş şi de 90 de ori mai mică faţă de Bucureşti-Ilfov.

Cinci judeţe au sub 50 mil. lei subscrieri a asigurărilor generale, în timp ce, în afară de Bucureşti-Ilfov, volumul subscrierilor pe zona asigurărilor generale se află în intervalul 42 mil. lei şi 377 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO