Bănci și Asigurări

Topul judeţelor cu cele mai mari ritmuri de creştere a soldurilor creditelor după nouă luni din 2020. Tulcea conduce clasamentul, urmat de Brăila şi Călăraşi

Topul judeţelor cu cele mai mari ritmuri de creştere a...

Autor: Mircea Nica

07.11.2020, 13:26 306

♦ Bucureşti, inclusiv Ilfov, care are cel mai mare volum al creditelor acordate de bănci, se află la coada clasamentului celor 10 judeţe cu cele mai mari creşteri ale soldurilor creditelor în primele nouă luni din 2020, cu un ritm de creştere de sub 6% ♦ Tulcea, Brăila şi Călăraşi, care au volume mici ale creditelor, au înregistrat cele mai mari creşteri ale soldurilor creditelor pentru populaţie şi companii, în lei şi valută, cu peste 9% în septembrie 2020, faţă de septembrie 2019.

Tulcea, Brăila şi Călăraşi sunt pe podiumul clasa­men­tului realizat în funcţie de ritmul de creştere a sol­du­lui creditelor totale acor­date de bănci pe zona de retail şi cor­porate, în lei şi valută, în primele nouă luni din 2020, conform datelor BNR. Cu toate acestea, cele trei judeţe au volume ale finanţărilor mai mici de 2,5 mld. lei fiecare.

Judeţul Tulcea a înregistrat la sfâr­şitul primelor nouă luni din 2020 un sold al creditelor acordate de bănci pentru populaţie şi companii, în lei şi valută, în va­loare de doar 1,9 mld. lei, însă ritmul de creştere a soldului com­parativ cu ni­velul de la finalul primelor nouă luni din 2019 a fost de 14,3%. Astfel, Tulcea se află în vârful topului judeţelor realizat în funcţie de ritmul de creştere a cre­ditării la finalul lunii septembrie 2020 com­parativ cu aceeaşi perioadă din 2019. Ponderea soldului creditelor din ju­deţul Tulcea în totalul creditelor acor­date de bănci populaţiei şi companiilor, în lei şi valută, este foarte scăzută, de numai 0,7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO