Bănci și Asigurări

Topul judeţelor cu cele mai mari creşteri ale depozitelor după 9 luni din 2020. Sibiu conduce topul, urmat de Bihor şi Cluj

Topul judeţelor cu cele mai mari creşteri ale...

Autor: Mircea Nica

11.11.2020, 07:00 470

Sibiu, Bihor şi Cluj sunt pe po­diu­mul clasamentului realizat în funcţie de ritmul de creştere a soldului de­pozitelor totale pe zona de retail şi corporate, în lei şi valută, în primele nouă luni din 2020, conform datelor BNR. Judeţul Sibiu conduce detaşat topul cu un ritm de creştere aproape egal cu suma ritmurilor de creştere a depozitelor din judeţele Bihor şi Cluj.

Judeţul Sibiu a înregistrat la fi­nalul primelor nouă luni din 2020 un sold al depozitelor populaţiei şi com­paniilor, în lei şi valută, în valoare de 3,8 mld. lei, ajungând la un ritm de creştere a soldului de 28% compa­ra­tiv cu primele nouă luni din 2019. Însă, ponderea depozitelor din jude­ţul Sibiu în total este destul de scă­zută, de 2,4%.

Următorul judeţ, care ocupă po­ziţia a doua în acest clasament, este Bihor, cu un ritm de creştere de 8,9% a soldului depozitelor totale faţă de pri­mele nouă luni din 2019. Judeţul Bihor figurează cu un sold al depo­zi­telor de 3,4 mld. lei, reprezentând doar 2,2% din total.

Podiumul clasamentului celor 10 ju­deţe realizat în funcţie de ritmul de creştere a soldului depozitelor totale după nouă luni din 2020 este completat de judeţul Cluj, cu o creştere de 8,6% faţă de 2019. Cluj are un sold al depozitelor de 7,9 mld. lei, reprezentând  5,1% din total.

Municipiul Bucureşti&Ilfov, care are cea mai mare valoare a soldului depozitelor populaţiei şi companiilor, în lei şi valută, de 66 mld. lei, ocupă locul 10 în clasamentul creşterilor depozitelor, cu un ritm de doar 5,6%. Ponderea soldului depozitelor din Bucureşti în total este de 42%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO