Bănci și Asigurări

Topul judeţelor cu cele mai mari subscrieri ale asigurărilor generale în 2020. Bucureşti-Ilfov are peste 40% din volumul total al subscrierilor pe zona asigurărilor generale. Covasna şi Mehedinţi au cele mai mici volume ale subscrierilor pe asigurări generale. Cinci judeţe au sub 50 mil. lei subscrieri pe asigurări generale

Topul judeţelor cu cele mai mari subscrieri ale...

Autor: Mircea Nica

01.08.2021, 12:56 191

Cu excepţia Bucureşti-Ilfov, volumul subscrierilor pe zona asigurărilor generale se află în intervalul 42 mil. lei şi 377 mil. lei.

Piaţa asigurărilor generale, care reprezintă mai bine de 80% din volumul total al subscrierilor la nivelul în­tregii pieţe a asigură­ri­lor locale, are o concentrare sem­nifi­cativă a volumul de prime subscrise în Bucureşti-Ilfov, de peste 3,76 mld. lei, însemnând peste 40% din primele bru­te subscrise pe zona asigurărilor ge­nerale, conform datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). La finalul anului 2020 subscrierile totale pe zona asigurărilor generale erau de 9,28 mld. lei.

După Bucureşti-Ilfov, care con­du­ce detaşat la nivel naţional cu cel mai mare volum al primelor brute sub­­scrise pe zona asigurărilor gene­ra­le, Timiş şi Cluj sunt urmă­toarele ju­deţe care au volume mari ale sub­scri­erilor comparativ cu restul judeţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO